Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Ενώ εσύ πεθαίνεις, κοίτα πως ζουν οι 300 κομματικοί κηφήνες της Βουλής! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!!!! ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!


Όσοι απο σας είχον αγορασει την Καθημερινή ίσως να είδον το Κ (περιοδικό ) της Kυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκολαου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!
Μέσα στας 3 εβδομάδας που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλήν κατέγραψεν τα χάλια αυτών των και των υπαλλήλων τους .....

Εν μέσω κρίσεως αναφέρω αναλυτικως τι απεφάσισαν δια τούς εαυτούς των- πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

Παρόλες τας φαινομενικά αντικρουόμενας απόψεις μεταξύ τους θα δεί, λέει, κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ των.

Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά απο την κρίσιν, γιατί κυβερνητική απόφασις ηύξησε κατά 30% τα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ .

Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρεωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ εις τας τράπεζες.

Πάμε τώρα εις τούς βουλευτας .....

Το 2010 οι 300 αντιθερμοπυλαίοι θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ.

Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται εις 10.000 ευρώ.

Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.

Περίπου 35 εκατ.ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 αι συνταξιούχοι βουλευται ή οι σύζυγοι των θανόντων και αι άγαμαι θυγατέραι θανόντων βουλευτών.

Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται δια τας συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.

Ολοι γνωρίζουμε ότι δια κατοχύρωσι βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 χρόνια.

Ο σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τούς επαγγελματίας της πολιτικής.

Αι συνταξιούχοι βουλευται είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δευτέρα σύνταξι απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτη στην περίπτωσι που ήσαν συνδικαλισταί, πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχαι (χορηγίες).

Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!Όσοι βουλευται είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωσι και βουλευτική σύνταξι.

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται απο το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν εις συνταξ.βουλευτας άλλα περίπου 80 εκατ.ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα αι "ευπειθεις" εις την εκτελεστικη εξουσιαν δικασται . Εχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011, όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων λοιπον αι μονιμως σιωπουντες στην παραβιαση του συνταγματος "ευπειθεις" δικασται ηύξησαν τούς γενναιους ,αντιδωρον κονφορμισμου προς την αυθαιρετον και μονιμως καταργουσα την διακριση των 3 εξουσιων εκτελεστικη , μισθούς τους κατά περίπου 80%.

Είναι πάγια μέθοδος των συνταξ.βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται με βαση συνταγματικη διαταξη μισθολογικου φαβοριτισμου αυτοματης αναπροσαρμογης παντα προς τα ανω, που αυτοκαθιστα ολους αυτους προνομιουχους,οποταν και μονον ενθυμουνται το συνταγμα αμφοτεροι, να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.

Εχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!


Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κυψελλοειδες κινητό τους καθώς αυτεξουσιως δικαιούνται ένα κινητό τηλ.μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως οκτώ σταθερας γραμμας τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ,αν και παραβιαζουν το οριον χωρις τελικα να επιβαρυνονται με ιδια χρεωσι δια την παραβιασι αυτου) αυτοκίνητον (το μισθώνει η βουλή με 'λίζινγκ') δωρεάν διαμονι σε κεντρικό ξενοδοχείον δια τούς βουλευτας της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) γραφείον εκτός βουλής, γραφική ύλιν, ταχυδρομική ατέλειαν , ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοϊα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφης δια τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ απο τας Αθήνας.

Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων απο την Βουλιν και χαμηλότοκα απο τας τράπεζας .Και βέβαια εκαστος βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ.αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτιν ο οποίος πληρώνεται απο την βουλη ...δηλ. 300 βουλευτας + 300 συνεργάτας.....!!

Κατοπιν λοιπον τετοιων αγαθων θα ανεμενε ο συνετος πολιτης μιαν ανταποδωσιν αναλογη εις τον καθημερινον βιον του ως ποιοτητα ζωης.ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ!
Πληρωνε κορόιδο Έλληνα τούς ειδήμονας που επτώχευσαν την χώραν και ευτελισαν το εθνος συστημικως.......

Οι υπάλληλοι της βουλής......
Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες......
Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημ.υπαλ. και τούς επιστημ.συνεργάτας(τρομαρα την επιστημη τους,τα πανεπιστημια και τον τροπον που επτυχιωθησαν η εφοιτευσαν εις αλλοδαπην) υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (αι θρυλικοι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής.

Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην.δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεοπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευσι (πχ καθαρίστριαι) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ.ευρώ.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι αι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν αφικνουντο όλοι θα εδημιουργειτο το αδιαχώρητον καθώς δεν έχουν καρέκλα δια να ιστανται. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρίαν να δώ με τα ομάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος δια σιγαρεττον αμέσως την θέση του στην οθόνη του "κομπιούτερ" ακινητοποιημένη στο "facebook" δια γενετησιον ψωνιστηριν και ρυθμισιν ιδιωτικων υποθεσεων κατελάμβανε ετερον τινα διποδον της πολιτειακης πανιδας.

Αι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ. ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθησαν τελευταία, με την μορφιν επιδόματος στην βασική αποζημίωσιν και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμιν εξαιρέθησαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρεωτικην υπαγωγιν τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα εισελθουν όλοι υμεις. Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ υμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν απο το ταμείον αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισεως (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθεις.

Επίσης απο την βουλήν μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν και ως τι παρεχουν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα εις όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιον...

Στούς 70 βολικους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσεως και τούς δίδεται καινούργιον 'laptop' σε κάθε εκλογική αναμέτρησιν.

Εχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμόν που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει(ποιος ειπε οτι η υπογεννητικοτης ειναι δια ολον το εθνος;ποιος ειπε οτι η νεα ελληνιδα μανα της κυψελης που δεν βρισκει σταθμο γιατι προηγουνται οι τζαμπατζηδες εποικοι εχει ισα δικαιωματα και οχι μονον περισσευμα υποχρεωσεων εναντι;), σε κτίριον στην Πλάκα του υπ.(Α-)πολιτισμού, και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι, συνεργάται προπαντων της επιστημης, βουλευται,συγγενεις,φιλοι,ερωμενες, στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριον με τούς εννέα διακομματικους γυμναστας.

Ο νόμος αυτοσυμβασεως των προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες απο 5 συνεδριας τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.Επισης φροντιζουν οπως αντισταθμιζωσιν τυχον απωλειας με πληθωριστικες τυπικες συνεδριες προπαρασκευαστικων επιτροπων οπου συμμετεχουν μονον δια της υπογραφης, οιονει παρουσιας τους για την πληρωμη εν ειδει πληρωτεου γραμματιου του δημοσιου...

Κανένας έλεγχος εις πόθεν(ελληνικη γλωττα σημαινον απο ΠΟΥ οχι ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ!) έσχες και στούς τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ οι μετοχές ετσι και αλλιώς δυνανται ανώνυμες τη πραξη. Και όπως όλοι ξευρετε τα αδικήματα τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτικην τους ασυλία-ΑΣΥΛΟΝ και ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότηταν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εις πολίτης που εμήνυσε βουλευτη δια εκβιασμόν τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε εδικάσθη......!!!!!!

Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζομε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ερωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και αι βουλευται των αριστερών-μαρξιστικων κομμάτων που υπερασπίζονται δημαγωγικως ταχα τον φτωχό εργάτη, μήπως οι εθνοτικοι του ΛΑΟΣ, οι πολυεθνικοι οικολόγοι πάνε οπίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν ομαδικως ; Βγήκε έστω εις μέσα στην οικονομική κρίση ειλικρινως και ουχι εκ του ασφαλους δια εντυπωσεις χωρις να κινδυνευει να το καμει,με έν εκατομμύριο ανέργους να αρνηθη τας υπέρογκους αυτας απολαβας και να τις καταγγείλει ; ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδησιν οταν κλειουσιν το παραπετασμα της δημοσιας εμφανισεως ενωπιον υμων....;

Ιωάννης Καποδίστριας:

«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Και
ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος, συγγραφευς και δημοσιογράφος,θυμα της αναρχικης αλητομηδενιστικης ρητορειας σημερον, είχον ειπει: «Η Ελλάς εδαπάνησεν άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου». Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους…


Ο
Γιάννης Τασσιόπουλος στο «Μετρό Ελλάδα», μεταξύ των άλλων, έγραφε πρόσφατα δια τα κόμματα: «Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας λειτουργούσαν με το νομικό καθεστώς που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες θα τους είχαν κατασχέσει ό,τι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους…».

Άναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση.
Η Ελλας γίγνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς

www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.