Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Με το ζόρι τα νέα παιδιά στην ΑΝΕΡΓΙΑ !!! Πως να πάμε μπροστά !!


Ο γιός μου είναι 24 χρονών και προσπαθεί να βρεί δουλειά σχετική με το αντικείμενό του (πληροφορική). Δυστυχώς είναι προς το παρόν αδύνατον. Σκέφτηκε λοιπόν να ξεκινήσει μια ηλεκτρονική υπηρεσία στο Internet από το σπίτι του (μένει μαζί μας).


Δυστυχώς κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό, καταλήξαμε ότι δεν έχει νόημα. Και αυτό γιατί ενώ θα μπορούσε να κερδίζει 400-500 ευρώ τον μήνα και να μπορεί να ΕΠΙΒΟΙΩΣΕΙ, πρέπει να πληρώνει ΤΕΒΕ 200 ευρώ τον μήνα (για αρχή, αργότερα αυξάνει σταδιακά), 30 ευρώ τον μήνα έναν λογιστή, 70 ευρώ την χρόνο στο Επιμελητήριο (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ) και πιθανά περαιώσεις στην Εφορία, και ποιός ξέρει και τι αλλο. Αρα θα του μείνουν λιγότερο απο 200 ευρώ τον μήνα και όπως καταλαβαίνει ο καθένας δεν έχει νόημα.
Αρα, οι επιλογές του γιού μου είναι (1) Να μείνει άνεργος και να συνεχίσω να τον συντηρώ (που δεν μπορώ σιγά - σιγά), (2) να δουλεύει για 200 ευρω τον μήνα για να συντηρεί τους χαραμοφάηδες στα ΤΕΒΕ και στο Δημόσιο, ή (3) να δουλεύει μαύρα.
Προσωπικά βρίσκω και τα τρία απαράδεκτα, και θα προσπαθήσω να τον στείλω σε άλλη χώρα της Ευρώπης μπας και βρεί εκεί τον δρόμο του.
Λυπάμαι που μας κοροιδεύουν με δήθεν ανεργίες και ΟΑΕΔ και τις λοιπές τρίχες, ενώ στην ουσία ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τους νέους (αλλά και όλους τους Ελληνες) να δουλεύουν. Και με διάφορους τρόπους τους εμποδίζουν. Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική οι αυτοαπασχολούμενοι δεν διώκονται με τον τρόπο αυτό, αλλά τους βοηθούν κιόλας.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία
Αναγνώστης
tromaktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.